НАПН України
Закладка 1Закладка 2Закладка 2
Практичне спрямування фундаментальних досліджень

22 січня відбулась зустріч науковців Інституту ПТО з педагогічними працівниками Сімферопольського ВПУ ресторанного сервісу і туризму, поінформував заступник директора з наукової роботи інституту  Олександр Діденко.

Інновації та експерименти вже давно стали традиціями Сімферопольського ВПУ ресторанного сервісу і туризму. Нині там розробляється кілька інноваційних проектів, що мають сприяти підвищенню ефективності професійної підготовки кваліфікованих робітників ресторанного господарства і туризму. Серед них такі: «Створення інформаційно-консультаційного бібліотечного центру (віртуального і реального) по ресторанному сервісу і туризму та його впровадження у педагогічний процес»; використання дистанційного навчання у професійній підготовці майбутніх кваліфікованих робітників сфери послуг, розроблення професійних стандартів та стандартів професійно-технічної освіти за компетентнісним підходом. Означені напрями науково-методичного пошуку педагогів училища збігаються із науковими інтересами Інституту, тому  більш тісна взаємодія між нашими установами сприятиме удосконаленню підготовки кваліфікованих робітників.

Під час зустрічі було окреслено план спільних дій щодо розроблення професійних стандартів та на їх основі стандартів професійно-технічної освіти за професією «Кухар», можливості використання ІКТ-технологій у дистанційному навчанні робітників, створенні електронних навчальних ресурсів тощо. Важливе місце у цьому плані відведено організації та проведенню науково-практичних масових заходів, зокрема, вебінарів, конференцій. Найближчим часом заплановано спільний вебінар з питань дистанційної освіти, у тому числі й професійного навчання майбутніх кваліфікованих робітників. 

Прес-служба НАПН України
09:25 24.01.2014